Biografie

Chris Winsemius studeerde in 1983 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam met een eerstegraads bevoegdheid Schoolmuziek.  Daarna schreef hij 24 jaar plm. 1000 scenario’s voor de NTR, met name voor Sesamstraat en het Sinterklaasjournaal.

Muziek is zijn grote passie. Daarom is hij, tussen het schrijven door, altijd muziekles blijven geven. Aanvankelijk aan kinderen, maar later ook gedurende drie jaar als freelancer aan de EFA Pabo in Amsterdam. Door het beperkt aantal uren zag hij zich genoodzaakt om zij-instromers zo snel mogelijk duidelijk te maken waar het binnen het muziekonderwijs werkelijk om gaat. Uit de gecomprimeerde lessen die dat opleverde, ontstonden zijn vermaarde Zingkikker Workshops. Sindsdien heeft Chris daarmee duizenden leerkrachten muzikaal en pedagogisch weten te inspireren.

Tegenwoordig vult Chris zijn dagen met het schrijven van nieuwe liedjes en het plaatsen van àl zijn materiaal op Zingkikker Studio.  Daarnaast verzorgt hij regelmatig, samen met zijn partner An Reusen, vrolijke muzikale onder- en middenbouwvoorstellingen voor scholen die geabonneerd zijn op zijn website.