Image

Abonnementen

Superabonnement - € 20,- p.m.

Onbeperkt Aantal Accounts  -  € 20,- p.m.

Speciale Regelingen:

Uitsluitend Voor Pabo Studenten (op vertoon van studiepas)

Abonnement voor 1 jaar. Tarief: € 12,50 (eenmalig). Activering van dit abonnement vindt plaats na betaling, en vervolgens opsturen van een kopie van een geldige studentenpas.

Zingkikker Manifest

Principes voor veilig, verantwoord en vrolijk muziekonderwijs

Hoe vertaal je de theorie van het muziekonderwijs naar de praktijk? 

Hoe voorkom je dat je na een opleiding tot leerkracht, na het volgen van allerlei bijscholingscursussen muziek, en na het doornemen van de bestaande muziekmethode in de praktijk blijft steken bij gedachten als:

'Nou ja, als het maar leuk is?'  of

'Ik ben nu eenmaal niet zo muzikaal, dus ik ben blij als iemand het van mij overneemt.'

Lees in het onderstaande manifest mijn Zingkikkerprincipes, probeer ze uit in de praktijk, en merk dat je er, samen met de klas, gelukkig van wordt.

Muziekles geven is als deelnemen aan het verkeer. Zolang je je houdt aan een aantal belangrijke voorrangsregels, heb je altijd overzicht en kom je uiteindelijk overal.

Mijn punten zijn als volgt opgebouwd:

-Voorrangsregel

-Argument

-Conclusie

-Voorbeeld

 

Zingkikker Studio is er ..

 

  • voor leerkrachten, die in de eerste plaats willen uitstralen dat muziek dient om van te genieten. Dat het fijn is, en dat het je leven kan verrijken. Op talloze manieren.

  • voor onderzoekende leerkrachten, die graag hun eigen weg zoeken en hun eigen keuzes maken. En die die insteek willen doorgeven aan de kinderen.

  • voor muziekspecialisten die zich vakmatig willen verbreden zodat muziek verbonden is met het héle onderwijs en de héle opvoeding.

 


 

Alles op deze website is geschreven, gecomponeerd, en samengesteld door mijzelf. (natuurlijk afgezien van de links naar youtube etc.)

Het nadeel is een zekere beperktheid in het aanbod. Ik ben geen organisatie, maar gewoon een mens ..

Het voordeel is dat werkelijk àlles wat je op deze website vindt, ieder liedje, iedere lessuggestie, echt wèrkt in de praktijk. Kinderen worden blij van mijn insteek. 

Dat kan ik zeggen, omdat ik alles - in 40 jaar schrijven en lesgeven - zelf heb ontdekt, eindeloos uitgeprobeerd en verfijnd.

Heel veel muziekplezier met de kinderen toegewenst!

Chris Winsemius

 

Image
Image

Inloggen

Image
Een vraag? Ik help graag!

Fragment van de week:

dolfijn.png
© Zingkikker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


met dank aan

OBS Het Palet, Alphen a/d Rijn
Fotografie: Casper Cammeraat